Wilt u uw zonne-energie zoveel mogelijk zelf gebruiken en opslaan om op een later moment te gebruiken? Dan helpen wij u graag verder.

Wat is terug leveren?

In de elektriciteitskabel die naar je meterkast loopt was het altijd éénrichtingsverkeer. Stroom ging normaal gesproken altijd je huis in en nooit eruit. Met zonnepanelen op je dak verandert dat. De stroom die je zonnepanelen produceren kan ook de andere kant op, het energienet op. Iedere keer als je panelen meer stroom opwekken dan je op dat moment gebruikt, lever je het overschot automatisch terug. Je bent op dat moment zelf energieleverancier. Dat noemen we ’terug leveren’.

Stroom die je direct verbruikt gaat niet het net op. Dus als je wasmachine draait terwijl de zon volop schijnt, lever je die stroom niet terug.

s ’Avonds wanneer de zon ondergaat, stoppen uw zonnepanelen met werken en verbruikt u weer volledig stroom vanuit uw energieleverancier. Daarnaast wordt er regelmatig gesproken over de salderingsregeling welke inmiddels is verplaatst naar 2025.

Accu opslag in garage

Wat is salderen?

De energieleverancier is wettelijk verplicht de stroom die je terug levert op jaarbasis te verrekenen met de stroom die je afneemt. Dit heet salderen.

De plannen op dit moment zijn dat de salderingsregeling per 2025 zal worden ingezet en de vergoeding voor de terug geleverde stroom zal worden afgebouwd tot 2031. In België zijn ze hier inmiddels al mee begonnen.

Dit maakt dat de aanschaf van accu-opslag of de voorbereiding hierop steeds interessanter wordt. Voor wat betreft de voorbereiding betekent dit dat wij vanuit Energieterug wanneer er behoefte is ‘hybride omvormers’ aanbieden. Deze omvormers zijn accu voorbereid en klaar voor de aansluiting op een (thuis) batterij. Daarnaast hebben wij reeds ervaring met het plaatsen van accu systemen.

Er zijn inmiddels meerdere aanbieders op het gebied van accu-opslag voor woning of bedrijf en deze producten hebben meerdere opties in aantal KWh en kunnen op iedere behoefte worden afgestemd. Daarnaast worden de accu systemen aangestuurd door een slimme meter welke wordt aangesloten op uw ‘slimme’ meter in de groepenkast.

Zou u graag meer informatie betreft de mogelijkheden of producten willen ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op!

Accu opslagsysteem
Benieuwd?

Vraag een offerte aan!

Bent u benieuwd naar onze energie mogelijkheden en prijzen? Doe een offerte aanvraag en vervolgens zullen we spoedig contact met je opnemen!

  • Gratis en vrijblijvend
  • Gemiddeld 3,2 jaar terugverdientijd
  • Binnen 8 weken geïnstalleerd

    Volg ons op Instagram!

    Loading the next set of instagram posts...