Gevelreiniging wint snel aan populariteit. Vroeger werd gevelrenovatie pas uitgevoerd als er problemen ontstonden. Maar nu kiezen mensen steeds vaker om hun muren te laten schoonmaken omdat het gewoon mooi is.

We hebben verschillende technieken in huis om jouw vervuilde gevel te reinigen. Het is belangrijk om de techniek te kiezen die het beste bij jouw type gevel en vervuiling past. Op deze pagina vind je informatie over de verschillende reinigingstechnieken, en de zaken waar je op kunt letten.

Stoomcleanen van je gevel

Stoomcleanen is de meest eenvoudige manier van gevelreiniging. Bij deze techniek maak je gebruik van heet water onder hoge druk.

Wanneer je lichte vervuiling op je gevel hebt, dan is stoomcleanen vaak al voldoende om al het vuil te verwijderen. Het voordeel van stoomcleanen is dat het de voordeligste manier van reinigen is. Bovendien is het minder milieubelastend omdat er enkel water gebruikt wordt.

Stoomcleanen gevelreiniging

Powercleanen van je gevel

Soms is stoomcleanen niet voldoende om je gevel te reinigen. Powercleanen kan in dat geval een goed alternatief zijn.

Wanneer alleen heet water onder hoge druk (stoomcleanen) niet voldoende is om je gevel weer schoon te krijgen, dan weet je 1 ding zeker: je hebt extra reinigingskracht nodig. Bij powercleanen gebruik je een reinigingsmiddel om de vervuiling in je gevel op te lossen. Nadat de vervuiling in het reinigingsmiddel is opgelost, spoel je dit met heet water onder hoge druk van de gevel.

Gevelreiniging hogedruk

Je gevel laten impregneren?

Er zijn verschillende redenen om je gevel te impregneren. Meestal doe je dit na gevelreiniging, of als je last hebt van doorslaand vocht.
Je moet een gevel eerst reinigen voordat je deze kunt impregneren (ook wel hydrofoberen). Dat kan bijvoorbeeld door de gevel te stoomcleanen. Bij het impregneren breng je een impregneermiddel aan door middel van de vloeimethode. Hierdoor raakt de gevel verzadigd met de waterafstotende vloeistof. Wanneer dit opgedroogd is, dan zul je zien dat de gevel waterafstotend is bij een regenbui.

Dakreiniging: de voordelen

Steeds vaker kiezen mensen voor dakreiniging. Het reinigen van je dak voorkomt problemen die het gevolg zijn van mos- en algengroei. En daarnaast is een schoon dak natuurlijk ook veel mooier.

Hoe we je dak reinigen hangt af van je type dakbedekking en het soort vervuiling dat op je dak aanwezig is. Na het reinigen van je dak is het verstandig om het te beschermen, bijvoorbeeld door je dak te impregneren of je dak te coaten. Veel mensen kiezen ervoor om het dak te laten reinigen wanneer er zonnepanelen worden geplaatst. Lees in deze blog wat de beste volgorde is bij zonnepanelen en dakrenovatie.

Impregneren van je dak

Keramische of betonpannen die poreus zijn kunnen we impregneren. Hierdoor worden ze waterafstotend en blijven ze langer schoon.

Bij het impregneren van je dak spuiten we een kleurloos en waterafstotend materiaal op je dakbedekking. Wanneer dit is opgedroogd geeft het een waterafstotend effect zodat de druppels mooi van de dakpannen aflopen. Vergelijkbaar met een auto die in de was staat. Hierdoor heb je minder snel last van mossen en algen op je dak.

Waarom dakcoating zo populair is

Dakcoating wint snel aan populariteit in Nederland. Dat komt doordat de werkzaamheden binnen 2 werkdagen zijn voltooid tegen een fractie van de kosten van nieuwe dakpannen.

We merken dat veel mensen hun dak laten coaten voordat er zonnepanelen worden geplaatst. Voordat we dakcoating kunnen aanbrengen moeten we het dak reinigen. Meestal gebeurt dit met heet water onder hoge druk. Sommige dakmaterialen zijn kwetsbaar en kunnen niet tegen de hoge druk van het water. In dat geval reinigen we met water onder lagere druk. Dakcoating is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van antraciet tot oranje keramiek. Na het aanbrengen van dakcoating is je dak weer als nieuw, en kan het weer voor jaren mee gaan!

Hogedruk dak
Benieuwd?

Vraag een offerte aan!

Bent u benieuwd naar onze energie mogelijkheden en prijzen? Doe een offerte aanvraag en vervolgens zullen we spoedig contact met je opnemen!

  • Gratis en vrijblijvend
  • Gemiddeld 3,2 jaar terugverdientijd

  • Binnen 8 weken geïnstalleerd

    Volg ons op Instagram!

    Loading the next set of instagram posts...