Een nieuwe groepenkast. Een veilig gevoel.

De stoppen- of groepenkast in uw meterkast is het hart van uw elektrotechnische installatie. Daarom is het belangrijk dat deze aan alle eisen van de moderne tijd voldoet. De huidige normen zijn namelijk vele malen strenger dan die van vroeger en dat is uiteraard niet voor niets.

De groepenkast dient voornamelijk te worden vervangen wanneer deze sterk verouderd is, of er bijvoorbeeld een nieuwe elektrische installatie aan toegevoegd dient te worden (zoals zonnepanelen, elektrische kookplaat, laadpaal) Daarnaast is het algehele advies om standaard na 15 tot 20 jaar de groepenkast te vervangen.

Groepenkast omzetten

1-Fase groepenkast

Via één kabel (fase) komt 230 volt uw huis binnen. Een 1-faseaansluiting is geschikt voor een klein huishouden met standaard apparaten en een klein aantal zonnepanelen. U kunt een 1-faseaansluiting herkennen aan de tekst: 220/230 volt op de elektriciteitsmeter in uw meterkast.

3-fase groepenkast

Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen. En de nuldraad. De 3-fasenaansluitingen zijn grotere aansluitingen dan de 1-fase-aansluitingen. Ze leveren een groter vermogen. Hierdoor kunnen hier ook grotere stroomgebruikers op worden aangesloten (zoals een groter aantal zonnepanelen, laadpalen etc.)

Wanneer u op dit moment een 1-fase aansluiting en groepenkast heeft en deze wilt aanpassen naar een 3-fase aansluiting en groepenkast. Dient u uw aansluiting te laten verzwaren door uw netbeheerder. Wanneer uw hoofdaansluiting is verzwaard naar 3-fase, kan de 3-fase groepenkast en installaties hierop worden aangesloten.

Energieterug vervangt de groepenkast ten alle tijden tijdens de installatie van één van de andere producten. Dit maakt ook dat u hier een fiscaalvoordeel uit kunt halen.

Groepenkast
Benieuwd?

Vraag een offerte aan!

Bent u benieuwd naar onze energie mogelijkheden en prijzen? Doe een offerte aanvraag en vervolgens zullen we spoedig contact met je opnemen!

  • Gratis en vrijblijvend
  • Gemiddeld 3,2 jaar terugverdientijd
  • Binnen 8 weken geïnstalleerd

    Volg ons op Instagram!

    Loading the next set of instagram posts...