Met de aanschaf van zonnepanelen investeert u eenmalig in een systeem dat minimaal 25 jaar kosten voor u zal gaan besparen. Vanwege de hoge elektra prijzen is uw terugverdientijd nu sneller dan ooit. Naast dat u kosten bespaard draagt de installatie ook bij aan de verduurzaming van uw woning of pand, de waarde hiervan en uiteraard het verbeteren van de wereld. Neem contact met ons op om uw terugverdientijd te achterhalen en alle mogelijkheden te bespreken.

Zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen via Energieterug

Bij Energieterug kijken wij voortdurend naar de ontwikkelingen op de markt. Dit maakt dat wij voor iedere wens en ieder budget een passend aanbod kunnen maken. Wij kijken naar uw behoefte en zoeken hier de beste producten bij. Hierdoor werken wij ook niet met één standaard zonnepaneel of één standaard omvormer. Wij gaan met u in gesprek en bekijken uw behoefte.

Energieterug biedt 10 jaar installatiegarantie op iedere installatie. Dit doen wij omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze installaties en u de zekerheid kunnen bieden waar u als klant naar zoekt. Betreft de zonnepanelen, montageconstructie en omvormers werken wij ook alleen met kwalitatief hoogwaardige producten met de daarbij behorende fabrieksgaranties.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Zonnepanelen produceren al stroom zodra er licht op het paneel valt. Hoe meer licht er op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst van het zonnepaneel is. Wat veel mensen niet weten is dat een zonnepaneel ook werkt bij diffuus licht. Bijvoorbeeld wanneer het bewolkt is.

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (WP) De fabrikanten geven een opbrengstgarantie waarin staat aangegeven dat de zonnepanelen na 10 jaar nog minstens 90% van het oorspronkelijke vermogen moeten opbrengen en na 25 jaar nog zeker 80%. Hierdoor heeft u de garantie dat uw zonnepanelen na enkele jaren nog steeds goed werken. Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht absorberen en dit omzetten naar gelijkstroom. Omdat gelijkstroom niet gebruikt kan worden in een woning of pand, worden de zonnepanelen altijd voorzien van een (micro) omvormer.

Er zijn twee soorten omvormers

Serie geschakelde omvormer

Bij een serie geschakeld systeem zijn alle zonnepanelen als een serie aan elkaar geschakeld. U kunt dit vergelijken met kerstverlichting. Hierdoor is de installatie zo sterk als het zwakste paneel. Geeft één paneel minder opbrengst dan is dit van invloed op de gehele installatie. Deze omvormers adviseren wij voornamelijk bij zonnepanelen systemen waarbij alle zonnepanelen in dezelfde richting liggen en er geen kans is op schaduw op het systeem.

Iedere omvormer wordt na goedkeuring van u verbonden met het de internetverbinding binnen de woning. Dit kan middels Wifi of bekabeld. Door deze internetverbinding kan het systeem worden gemonitord. Hierbij kunt u ten alle tijden vanuit de bijbehorende app bekijken wanneer uw systeem, hoeveel heeft opgewekt.

Parallel geschakelde omvormer

Bij een parallelschakeling zijn de zonnepanelen individueel op dezelfde spanningsbron aangesloten. Ieder zonnepaneel kan afzonderlijk stroom opwekken en doorgeven. Wanneer er schaduw op één van de zonnepanelen in het systeem valt of het paneel uitvalt, zal de rest blijven functioneren. Ieder zonnepaneel werkt dus op zichzelf. Dit wordt georganiseerd door een micro omvormer die achter ieder paneel wordt geplaatst. Deze omvormers adviseren wij voornamelijk bij zonnepanelen systemen waarbij er schaduwval aanwezig is, of wanneer er meerdere oriëntaties op verschillende dakvlakken worden geplaatst.

Iedere omvormer wordt na goedkeuring van u verbonden met het de internetverbinding binnen de woning. Dit kan middels Wifi of bekabeld. Door deze internetverbinding kan het systeem worden gemonitord. Hierbij kunt u ten alle tijden vanuit de bijbehorende app bekijken wanneer uw systeem, hoeveel heeft opgewekt. Daarnaast kunt u met een parallel geschakeld systeem ook per zonnepaneel monitoren wat het paneel, wanneer doet.

Zonnepanelen per plaats

Zonnepanelen AalsmeerZonnepanelen MijdrechtZonnepanelen Uithoorn

Zonnepanelen dak
Benieuwd?

Vraag een offerte aan!

Bent u benieuwd naar onze energie mogelijkheden en prijzen? Doe een offerte aanvraag en vervolgens zullen we spoedig contact met je opnemen!

  • Gratis en vrijblijvend
  • Gemiddeld 3,2 jaar terugverdientijd

  • Binnen 8 weken geïnstalleerd

    Volg ons op Instagram!

    Loading the next set of instagram posts...